Gebakken aardappelen met spek

  • 8keer bewaard
  • 40min

Een zeer eenvoudig recept voor gebakken aardappelen dat ik vaak maak. Het spek geeft een goede smaak aan de aardappelen zonder te overheersend te zijn.

Julian

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • zout
  • 50 gr ontbijtspek, fijn gesneden
  • 20 gr boter
  • 2 uien, fijn gesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

  1. Doe de aardappelen in een pan met een deksel, breng op smaak met zout en bedek ze met koud water. Breng ze aan de kook op hoog vuur en met een gesloten deksel, zet het vuur lager en kook ze zachtjes gedurende 20-25 minuten. Giet het water af, laat de aardappelen kort afkoelen, schil ze en snijd ze in plakjes.
  2. Bak de spekblokjes in een grote pan in de boter op laag vuur tot ze knapperig zijn en zet ze opzij. Bak de plakjes aardappel in dezelfde pan op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai ze om, voeg de uien toe en bak ze op de andere zijde totdat ook deze bruin is. Tot slot voeg je het spek toe en bak je het geheel nog eens goed door.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

anna77
van
2

klassieke combi, en erg lekker! geen zout meer nodig, de spekjes geven genoeg zoutige smaak af. - 03 okt 2011

SparklingAngel
1

Inderdaad een lekkere combi! Maak het ook vaak als ik snel iets wil eten of gewoon weinig zin heb om iets anders te maken.. Gewoon lekker makkelijk! - 05 okt 2011

xnickx
van
0

Simpel maar echt lekker goede ( goede tip om eerst de aardappelen in schijfjes te snijden) - 31 dec 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties