Gebakken aardappelen met spek

    Gebakken aardappelen met spek

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een zeer eenvoudig recept voor gebakken aardappelen dat ik vaak maak. Het spek geeft een goede smaak aan de aardappelen zonder te overheersend te zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr vastkokende aardappelen
    • zout
    • 50 gr ontbijtspek, fijn gesneden
    • 20 gr boter
    • 2 uien, fijn gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de aardappelen in een pan met een deksel, breng op smaak met zout en bedek ze met koud water. Breng ze aan de kook op hoog vuur en met een gesloten deksel, zet het vuur lager en kook ze zachtjes gedurende 20-25 minuten. Giet het water af, laat de aardappelen kort afkoelen, schil ze en snijd ze in plakjes.
    2. Bak de spekblokjes in een grote pan in de boter op laag vuur tot ze knapperig zijn en zet ze opzij. Bak de plakjes aardappel in dezelfde pan op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai ze om, voeg de uien toe en bak ze op de andere zijde totdat ook deze bruin is. Tot slot voeg je het spek toe en bak je het geheel nog eens goed door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren