Ovengebakken aardappelen met rozemarijn

    Ovengebakken aardappelen met rozemarijn

    6keer bewaard
    1uur5min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Ratte de touquet aardappelen zijn zo heerlijk, vooral als je ze heel en ongeschild laat. Ze vormen een uitstekend alternatief voor gewone gebakken aardappelen, of gekookte aardappelen. Dit is een perfect bijgerecht bij wild, gevogelte, rundvlees, varkensvlees - bijna alles!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg ratte de touqet aardappelen, of krielaardappeltjes, ongeschild
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 vers takje rozemarijn, alleen de blaadjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    2. Doe de aardappelen in een ovenschaal. Roer de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rozemarijn toe.
    3. Bak in de oven gedurende ten minste een uur (anderhalf uur als je de tijd hebt).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    daisyzwaan
    1

    erg lekker! - 09 jul 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren