Gehaktballetjes met rundvlees, varkensvlees en aardappel

    Gehaktballetjes met rundvlees, varkensvlees en aardappel

    3keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze gehaktballetjes zijn fantastisch simpel, maar erg lekker. Een geweldige manier om overgebleven aardappelpuree te gebruiken. Serveer met bijna alles, en je kunt ze ook invriezen na het bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr rundergehakt
    • 500 gr varkensgehakt
    • 800 gr aardappelpuree
    • 2 eierdooiers
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 1 eetlepel olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng het gehakt met je handen in een grote kom. Voeg de aardappelpuree toe en meng tot een goed gecombineerd geheel. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Zodra dit is gebeurd, was je je handen grondig.
    3. Giet de bloem op een bord en doe de losgeklopte eierdooiers in een ondiepe kom.
    4. Bedek je handen met bloem, neem dan een lepel van het vleesmengsel en rol tot een gehaktbal. Leg de gehaktbal in de bloem.
    5. Rol door de bloem en vervolgens door de dooier. Bak de gehaktballen in een koekenpan met anti-aanbaklaag met 1 eetlepel van de olie op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
    6. Bereid ongeveer 2 gehaktballen per persoon. Serveer met een groene salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren