Gemarineerd eekhoorntjesbrood

    (2)

    Als ik mooi, zeer vers eekhoorntjesbrood vind (gebeurt niet vaak, zucht), dan maak ik het liefst dit recept. Als je geen eekhoorntjesbrood kunt vinden, kun je andere soorten wilde paddestoelen gebruiken.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr vers geel eekhoorntjesbrood
    • 4 hardgekookte eierdooiers
    • zout
    • sap van 2 citroenen
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 200 ml olijfolie
    • 4 gemarineerde ansjovissen, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • 50 gr verse Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze in een grote, platte schaal.
    2. Duw de eierdooiers door een zeef en meng met zout, citroensap, knoflook en olijfolie. Prak de ansjovis met een vork en meng ze door de marinade, breng het geheel op smaak met zout en peper.
    3. Giet de marinade over de paddestoelen en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Laat minstens een uur voor het opdienen staan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties