Gerookte zalm amuse

    (6)
    10 minuten

    Een elegante hapklare hors d'oeuvre, die het goed zal doen op een etentje. Gerookte zalm wordt geserveerd met een mierikswortel crème op een lepel. Je kunt de zalm ook serveren op een crostini, indien gewenst.


    127 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel mierikswortelsaus
    • 1 theelepel citroensap
    • 200 ml slagroom
    • 3 plakjes gerookte zalm
    • 6 kappertjes of peterselie voor garnering
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snijd de gerookte zalm in 12 kleine rechthoeken die passen op de serveerlepels. Zet apart.
    2. Klop de room met een elektrische mixer en voeg dan de mierikswortel, citroensap, zout en peper toe. Smeer dit mengsel in de lepels, leg er vervolgens de zalm op.
    3. Voeg wat van het roommengsel toe, leg er dan weer wat zalm op en bedek met een beetje mierikswortelsaus. Versier met een kappertje of bestrooi met gehakte peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    van
    5

    Heerlijk. Alleen te veel mousse over.  -  10 nov 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren