Jambalaya op mijn manier

    Jambalaya op mijn manier

    4keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit hartige gerecht is vol van smaak. Worstjes worden gekookt met rijst in een goed gekruide tomatensaus. Geniet van dit vullende diner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen oregano
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 2 varkensvlees worstjes
    • 200 gr rijst (wit of bruin)
    • 250 gr passata
    • 500 gr tomaten, in blokjes gesneden
    • 750 ml bouillon (groente of kip)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de worsten op laag vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Zodra ze afgekoeld genoeg zijn, snijd je ze in kleine stukjes.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
    3. Voeg kaneel, oregano, paprika en rijst toe. Roer alles goed door elkaar.
    4. Voeg de tomaten, passata en tomatenpuree toe en giet er dan de bouillon over. Breng op smaak met zout en peper, roer goed.
    5. Dek af en laat 15 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de gebakken worstjes toe en roer ze erdoor. Garneer met peterselie en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren