Kip met cantharellen

    Kip met cantharellen

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Het beste is om dit gerecht te maken tijdens de zomermaanden, wanneer je verse cantharellen hebt, maar je kan ook eekhoorntjesbrood, morieljes of een mengsel van meerdere van je favoriete paddestoelen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter
    • 4 kipfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 500 gr cantharellen, goed schoongemaakt
    • een paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes
    • 1 theelepel verse peterselie, fijngesneden
    • 100 ml droge witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip gedurende 7 minuten aan elke kant. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan op laag vuur en bak de ui tot hij bruin is.
    3. Voeg de cantharellen bij de ui. Bestrooi het mengsel met verse tijmblaadjes. Bak de paddestoelen ongeveer 10 minuten of totdat de vloeistof in de pan bijna volledig verdampt is.
    4. Na 10 minuten, bestrooi je het mengsel met de gehakte peterselie.
    5. Verwijder de kipfilets uit de pan en blus de pan met de witte wijn.
    6. Leg het paddestoel mengsel op een serveerschaal, voeg de kip toe en giet de wijn saus over de kip.
    7. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren