Luchtige Citroencake

    Luchtige Citroencake

    14keer bewaard
    50min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke luchtige cake met citroensmaak. Eenvoudig te maken en lekker bij een kopje thee of koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 285 gr bloem
    • 250 gr suiker, apart te verwerken
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 3/4 theelepel zout
    • het wit van 3 eieren
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel citroenextract
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. 2 ronde bakvormen van 20 cm licht invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, 200 gr suiker, bakpoeder en zout via een zeef vermengen.
    3. Het eiwit opkloppen tot het stijf is maar nog vochtig. Geleidelijk de resterende suiker erdoor kloppen tot zich zachte pieken vormen.
    4. Gedurende 2 minuten melk, citroenextract en boter door het meelmengsel kloppen. Onder het kloppen de rand schoonschrapen. Het eiwit erdoor slaan en het beslag in de bakvormen gieten.
    5. Ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De cake uit de vorm verwijderen en laten afkoelen. Besmeer eventueel met een citroenvulling, bestrooien met poedersuiker of insmeren met een boterglazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren