Kokosmakronen met witte chocolade

    Kokosmakronen met witte chocolade

    4keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze Franse makronen zijn zeer eenvoudig te maken en hebben een exotische smaak die iedereen versteld doet staan! De truc is om de spuitzak loodrecht op de bakplaat te houden, in plaats van in een hoek.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 snufje zout
    • eiwit van 3 eieren
    • 200 gr poedersuiker
    • 150 gr gemalen amandelen
    • 1 eetlepel geraspte kokos
    • Voor de vulling:
    • 120 gr witte chocolade
    • 150 ml room
    • 4 eetlepels geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe een snufje zout in een kom, voeg dan de eiwitten toe en klop ze stijf. Meng in een andere kom de gemalen amandelen met poedersuiker en geraspte kokos. Roer dit mengsel door het eiwit en meng tot een glad en glanzend geheel.
    2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2.
    3. Giet het beslag in een spuitzak, knijp in de zak en spuit een lepel beslag op het bakpapier met regelmatige tussenpozen. Laat 30 minuten staan.
    4. Voor de vulling: Smelt de witte chocolade au bain marie op een matig vuur en voeg de room toe. Roer de kokos erdoor. Meng goed. Zet in de koelkast.
    5. Bak de koekjes in de oven gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.
    6. Pak een makroon en smeer de chocolade en kokosvulling op het platte gedeelte. Neem een tweede makroon en zet deze bovenop de vulling. De 2 makronen moeten aan de vulling kleven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren