Limoentaart

    Limoentaart

    11keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een exotische taart, waarmee je je gasten zeker zult imponeren. Als je geen rasp hebt voor de limoenschil, kunt je ook een mes gebruiken om zeer fijne reepjes limoenschil mee te snijden.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr witte bloem
    • 125 gr koude boter
    • 75 gr suiker
    • 1 klein ei
    • 5 limoenen
    • 250 ml vers geperste jus d'orange
    • 125 gr boter
    • 275 gr suiker
    • 50 gr maïzena
    • 5 eierdooiers
    • 400 ml room
    • 200 gr mascarpone
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Bedek een springvorm (25 cm diameter) met bakpapier.
    2. Kneed de bloem met 125 gr boter, 75 gr suiker en het ei tot een deeg. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit en bedek de springvorm ermee. Bedek het met bakpapier en gedroogde bonen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven op het onderste rek gedurende ongeveer 10 minuten. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak het deeg gedurende nogmaals 10 minuten.
    4. Was de limoenen met heet water, wrijf ze droog, en rasp de schil in lange repen en zet apart. Knijp de limoenen uit en bewaar dit sap.
    5. Doe het limoensap met de helft van het sinaasappelsap, 125 gr boter en 275 gr suiker in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Meng de resterende sinaasappelsap met de maïzena tot een glad geheel en maak het limoensapmengsel er wat dikker mee.
    6. Meng de eierdooiers met een beetje van limoensap mengsel. Terwijl je voortdurend roert, meng je het resterende limoensap mengsel erdoor. Giet dit direct over de gebakken bodem en laat alles afkoelen.
    7. Roer de mascarpone in een kom tot een gladde massa. Klop de slagroom met poedersuiker en vanille stijf en schep dit door de mascarpone. Verspreid over de afgekoelde crème. Versier de taart met de geraspte limoenschil. Laat de taart minstens twee uur in de koelkast afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren