Marokkaans lam met groenten en couscous

    Marokkaans lam met groenten en couscous

    12keer bewaard
    1uur40min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een couscous recept van mijn grootmoeder. Ze maakte dit gerecht vaak als we bij haar op bezoek waren. Mijn couscous is bijna net zo goed als de hare! Je hebt een couscoussier nodig voor dit recept, dat is een traditionele Marokkaanse pot met een grote bodem, geschikt voor het stoven van vlees en groenten, en een stoommandje erop voor het stomen van de couscous. Als je geen couscoussier hebt, kun je de verschillende onderdelen van het gerecht apart maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olie
    • 1 kg lam (schouder), in grote stukken gesneden
    • 3 uien, gehakt
    • 25 gr verse koriander, fijngehakt
    • 6 tomaten, gepeld en fijngehakt
    • 3 eetlepels passata
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 3 preien, in ringen gesneden
    • 4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 5 wortelen, geschild en in dikke ringen gesneden
    • 3 courgettes, geschild en in dikke ringen gesneden
    • 450 gr kikkererwten
    • 1 kg couscous
    • 160 gr zachte boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verhit de olie op de bodem van een couscoussier (of braadpan) op een matig vuur en bak het lamsvlees, de ui en koriander, roer goed. Roer de tomaten, passata, nootmuskaat, paprika en 250 ml water erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat sudderen op een laag vuur gedurende 25 minuten.
    2. Vul het bovenste gedeelte van de couscoussier 3/4 vol met water. Voeg de prei, aardappelen, wortelen, kikkererwten en courgette toe. Breng aan de kook en laat vervolgens sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Doe ondertussen de couscous in een grote kom, voeg 450 ml water en laat 15 minuten staan.
    4. Giet de couscous in de couscoussier. Kook gedurende 30 minuten wanneer het eenmaal begint te stomen.
    5. Doe de couscous in een grote kom, voeg boter toe, roer met een vork, zodat de korrels niet blijven kleven.
    6. Serveer de couscous, bouillon, vlees en groenten apart.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren