Muffins met pecannoten en ahornsiroop

    Muffins met pecannoten en ahornsiroop

    7keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Canadees-geïnspireerde muffins bezaaid met geroosterde pecannoten en gezoet met ahornsiroop. Je zult genieten van de subtiele zoetheid en smaak die de ahornsiroop met zich meebrengt. Heerlijk warm uit de oven met een beetje boter.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 120 gr witte bloem
    • 40 gr basterdsuiker
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 80 ml melk
    • 25 ml olie
    • 1 ei
    • 4 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)
    • 100 gr geroosterde pecannoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een muffin bakblik in, of bedek met papieren vormpjes.
    2. Meng alle droge ingrediënten samen in een kom.
    3. Meng vervolgens alle vloeibare ingrediënten in een andere kom. Voeg de pecannoten toe. Giet bij het droge mengsel en roer het samen tot ze net vochtig zijn. (Merk op dat het beslag voor muffins, in tegenstelling tot cupcakes, lichtjes moet worden gemengd en klonten heeft. Meng het niet tot een glad geheel, dan krijg je taaie muffins.)
    4. Bak in de oven gedurende 15 minuten en geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren