Pasta ovenschotel met ham en kaas

    Pasta ovenschotel met ham en kaas

    5keer bewaard
    45min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een van mijn favorieten - op een koude winterse avond is er niets beter dan deze ovenschotel naar mijn mening. Het is super makkelijk en goedkoop om te maken, en iets waar de hele familie zeker van zal genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr penne pasta
    • 40 gr boter
    • 120 gr ham, in blokjes
    • 200 ml zure room
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 ei
    • 80 gr Emmentaler of Gruyère kaas, geraspt
    • 1 handje verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de pasta volgens de instructies op het pak, laat uitlekken en zet opzij.
    2. De oven voorverwarmen op 220°C/gasoven stand 7.
    3. Verhit de boter in een grote pan. Voeg de ham toe en bak een paar minuten op een matig vuur tot de ham knapperig is. Voeg de pasta toe, meng alles goed en haal de pan van het vuur.
    4. Meng de zure room, een snufje zout, peper en het ei en voeg dit mengsel toe aan de pasta toe en roer weer goed.
    5. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi er kaas overheen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot hij goudbruin is aan de bovenkant. Garneer met lekker veel peterselie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren