Perzik- en amandeltaart

    Perzik- en amandeltaart

    9keer bewaard
    55min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept met eenvoudig zelfgemaakt deeg. Als perziken in het seizoen zijn gebruik je lekker verse - maar perziken uit blik werken ook heel goed. Gebruik crème fraîche in plaats van yoghurt, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 250 gr bloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 50 ml water
    • 50 ml olie
    • Voor de vulling
    • 1 blik perziken op siroop
    • 100 gr zeer fijngemalen amandelen
    • 1 ei
    • 25 ml melk
    • 125 gr yoghurt
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 1 eetlepel perziksiroop (uit het blik)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4. Vet een taartvorm in.
    2. Bereid het deeg door het mengen van de droge ingrediënten met water en olie tot het mengsel samenkomt tot een bal. Rol het deeg uit op een vlakke ondergrond en gebruik het om een taartblik of taartvorm mee te bedekken.
    3. Giet het blik perziken af, bewaar de siroop, en snijd ze in grote stukken. Strooi 1/5 van de fijngemalen amandelen over de deegbodem, bedek het dan met de perziken.
    4. Meng ei, melk, yoghurt, suiker, de rest van de fijngemalen amandelen, en 1 eetlepel perziksiroop in een kom.
    5. Giet het mengsel over de perziken. Bak gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Wat doe je met de rest (4/5) van de amandelen? Ik vermoed dat het door het mengsel moet? - 07 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren