Ratatouille van vier paprika's

    Ratatouille van vier paprika's

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige ratatouille gemaakt van aubergine, een regenboog van paprika's en uien. Genieten er warm of koud van, met veel goed knapperig brood en kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine, geschild en in schijfjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 1/2 groene paprika, in blokjes gesneden
    • 1/2 oranje paprika, in blokjes gesneden
    • 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • zout en peper naar smaak
    • 1 snufje paprikapoeder
    • 10 peterselieblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de aubergine in een koekenpan met 1 eetlepel olie op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Doe de paprika in de pan, roerbak met 1 eetlepel olie gedurende 10 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
    3. Hak de ui en 2 teentjes knoflook en bak in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
    4. Pureer de aubergine met een vork en voeg dan het ui mengsel samen met de paprika's en tomatenpuree toe.
    5. Bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
    6. Haal van het vuur, breng op smaak met zout, peper, paprika, peterselie en roer langzaam. Geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren