Lam met geroosterde groenten en couscous

    Lam met geroosterde groenten en couscous

    5keer bewaard
    2uur45min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Zacht lamsvlees zonder bot, gemarineerd in kruiden met limoen en rode peper. Dit is een traditioneel noord-Afrikaans gerecht geserveerd met couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt
    • 6 limoenen
    • 1 bosje muntblaadjes, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 spaanse peper, fijngehakt
    • 350g lamspoot zonder bot, in blokjes
    • 1 aubergine, geschild en in blokjes
    • 1 rode paprika, zonder pitjes en in stukjes
    • 1 gele paprika, zonder pitjes en in stukjes
    • 2 lente-uitjes, gehakt
    • 1 eetlepel boter
    • 225g couscous
    • 250ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Om de marinade te maken; meng de rozemarijn, het sap van twee limoenen, gehakte muntblaadjes, zout, peper, olijfolie en de fijngehakte spaanse peper en knoflook.
    2. Leg de lam hierin en zorg dat de marinade goed door het vlees mengt; laat minstens 1 uur marineren en maximaal een nacht in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180 C (gasovenstand 4). Bedek de aubergine, rode en gele paprika met olijfolie en leg de groenten op een bakplaat. Rooster ze in 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Haal de lam uit de marinade (gooi de marinade weg); en roerbak de lam tot het gaar is.
    5. Smelt ondertussen in een kleine sauspan de boter op middelhoog vuur.
    6. Doe de couscous in de pan en roer zodat de boter zich met de couscous mengt. Voeg water toe, roer 1 of 2 seconden en laat dan zachtjes koken.
    7. Dek de pan af, zet apart tot al het water is geabsorbeerd, na ongeveer 10 minuten. Roer de couscous om en roer er het sap van 1 limoen er doorheen.
    8. Nu de groenten zijn geroosterd en het lamsvlees gaar is, hoef je het alleen nog maar te mixen en op te dienen. Garneer met de resterende lente-ui en limoenpartjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Delevienl
    van
    1

    Lekker inplaats van peper Harissa http://delevie.nl/product/harissa-taam/ gebruikt - 10 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren