Rosbief voor dummies

    Rosbief voor dummies

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Super makkelijke rosbief die altijd heerlijk smaakt. Het is belangrijk om biologisch rundvlees van topkwaliteit te gebruiken. Ik koop niet vaak rundvlees, maar als ik het koop, koop ik altijd het beste. Je hoeft qua kruiden niet veel te doen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg rundvlees om te braden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 teentje knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Snijd, als het rundvlees een dikke laag vet heeft, het vet er af. Wrijf het gehele stuk vlees helemaal in met zout en peper.
    2. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Schroei het rundvlees aan alle kanten dicht. Giet er een beetje water bij. Bestrijk de bovenkant van het vlees met mosterd.
    3. Verlaag de temperatuur en braad 1 1/2 tot 2 uur. Laat het pruttelen, draaien zo nu en dan het vlees om en controleer of er nog wat water in de pan zit. Voeg indien nodig meer water toe. Het vlees moet in het water liggen, niet zwemmen (de pan mag niet te groot zijn). Ongeveer 15 minuten voor het einde van de braadtijd, voeg je de knoflook toe.
    4. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Giet de vlees sappen door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
    5. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de sappen. De restjes kunnen koud worden gegeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Een mooi stukje rosbief moet je medium-rare houden in het midden. Dit is doodzonde. Het vet geeft juist smaak: je kunt voor dit recept beter sudderlappen gebruiken. - 11 mei 2014

    jbschrijver
    0

    totaal geen verstand van lekker vlees - 09 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren