Salade met venkel en bloedsinaasappel

    Salade met venkel en bloedsinaasappel

    3keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse winterse salade met verse venkel, rucola en sinaasappels. Als ik geen bloedsinaasappels kan vinden, maak ik de salade met gewone sinaasappels - maar bloedsinaasappels smaken beter! Dit gerecht is een geschikt winters voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 venkelknollen (met inbegrip van groene toppen)
    • 4 bloedsinaasappels
    • 4 handenvol gemengde sla of rucola
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de venkel schoon en snijd in fijne reepjes. Hak 3-4 eetlepels van de groene venkeltoppen.
    2. Schil de sinaasappels en verwijder de witte vellen zo goed mogelijk. Snijd de sinaasappels horizontaal. Was en droog de sla.
    3. Meng olijfolie met zout en peper. Meng met de venkel, het groene van de venkel, het zout en de sinaasappels. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren