Salade met venkel en bloedsinaasappel

    (1)

    Een frisse winterse salade met verse venkel, rucola en sinaasappels. Als ik geen bloedsinaasappels kan vinden, maak ik de salade met gewone sinaasappels - maar bloedsinaasappels smaken beter! Dit gerecht is een geschikt winters voorgerecht.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 venkelknollen (met inbegrip van groene toppen)
    • 4 bloedsinaasappels
    • 4 handenvol gemengde sla of rucola
    • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak de venkel schoon en snijd in fijne reepjes. Hak 3-4 eetlepels van de groene venkeltoppen.
    2. Schil de sinaasappels en verwijder de witte vellen zo goed mogelijk. Snijd de sinaasappels horizontaal. Was en droog de sla.
    3. Meng olijfolie met zout en peper. Meng met de venkel, het groene van de venkel, het zout en de sinaasappels. Dien meteen op.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties