Salade met venkel en bloedsinaasappel

Een frisse winterse salade met verse venkel, rucola en sinaasappels. Als ik geen bloedsinaasappels kan vinden, maak ik de salade met gewone sinaasappels - maar bloedsinaasappels smaken beter! Dit gerecht is een geschikt winters voorgerecht.

Kathrin75

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 2 venkelknollen (met inbegrip van groene toppen)
  • 4 bloedsinaasappels
  • 4 handenvol gemengde sla of rucola
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

  1. Maak de venkel schoon en snijd in fijne reepjes. Hak 3-4 eetlepels van de groene venkeltoppen.
  2. Schil de sinaasappels en verwijder de witte vellen zo goed mogelijk. Snijd de sinaasappels horizontaal. Was en droog de sla.
  3. Meng olijfolie met zout en peper. Meng met de venkel, het groene van de venkel, het zout en de sinaasappels. Dien meteen op.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Vegetarisch
Vegetarisch (1629)