Schuimtaart met kruidnagel, kaneel en vanille

    Schuimtaart met kruidnagel, kaneel en vanille

    1keer bewaard
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtige gekruide taart, gearomatiseerd met een mengeling van vanille, rode wijn, sinaasappel, citroen, kaneel en kruidnagel. Mijn tante maakte deze taart altijd rond de kersttijd, maar ik bak hem eigenlijk het hele jaar door.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 vanillestokje
    • 150 ml rode wijn
    • 150 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels citroensap
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 1 kaneelstokje
    • 3 kruidnagels
    • 250 gr boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 5 eieren
    • 400 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 5 theelepels bakpoeder
    • Voor de schuimlaag
    • eiwit van 3 eieren
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1/2 theelepel kaneel
    • kaneel voor de afwerking

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit samen met de rode wijn, sinaasappel en citroen sap en de geraspte citroenschil in een steelpan. Voeg een kaneelstokje en de kruidnagels toe en laat zachtjes sudderen. Laat het mengsel afkoelen en haal door een zeef.
    2. Klop de boter, suiker en vanille met een elektrische mixer tot een licht en romig geheel. Roer er de eieren door. Meng de bloem, kaneel, kruidnagel en het bakpoeder en meng dit er ook door. Voeg langzaam het rode wijn mengsel toe.
    3. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een vierkante of ronde taartvorm in, giet het beslag erin en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 75 minuten.
    4. Als de taart goed gaar is, verwijder je hem uit het blik en laat je hem afkoelen op een rooster.
    5. Klop de eiwitten met het citroensap en vanille tot het zeer stijf is. Strooi er vervolgens de suiker en kaneel door. Verdeel het over de taart en trek er met een lepel kleine pieken door.
    6. Laat even bruinen in de oven op het hoogste rek en bestuif met kaneel, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren