Sint-jakobsschelpen met pastis

    Sint-jakobsschelpen met pastis

    2keer bewaard
    10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het is het beste om van dit gerecht te genieten als de sint-jakobsschelpen in het seizoen zijn, van augustus tot december. Dit zou een mooi kerst voorgerecht kunnen zijn, en is vrij snel te maken. Pastis is een met anijs gearomatiseerde likeur uit Frankrijk, een populair merk is Pernod.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • een klontje boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 6 tot 8 sint-jakobsschelpen (of 3 tot 4 sint-jakobsschelpen per persoon)
    • 3 eetlepels pastis, zoals Pernod
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel balsamico azijn
    • 50 gr groene salade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:10min 

    1. Smelt het klontje boter in een koekenpan op hoog vuur, wanneer de boter begint te schuimen, voeg je de olijfolie toe.
    2. Als de pan heet is voeg je de sint-jakobsschelpen toe en bak je ze aan een kant.
    3. Na 3 minuten draai je ze om en giet je de pastis over de sint-jakobsschelpen, breng vervolgens op smaak met zout.
    4. Kook 3-4 minuten, verlaag dan het vuur tot medium.
    5. Blus de pan met een theelepel balsamico azijn.
    6. Leg de sint-jakobsschelpen op de borden. Leg de salade rondom de sint-jakobsschelpen en giet de pastis saus over de sint-jakobsschelpen. Breng op smaak met peper. Bon appetit!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren