Snelle en makkelijke lasagne

    Snelle en makkelijke lasagne

    13keer bewaard
    1uur20min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak eigenlijk nooit lasagne als ik de recepten lees, omdat ze zo uitgebreid zijn. Dit is echter, dat blijf ik benadrukken, heel erg eenvoudig. Het is ook geschikt om voor te bereiden als je gasten krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1 (500 gr) pak ongekookte lasagne bladen
    • 2 eieren
    • 425 gr ricotta
    • 450 gr mozzarella
    • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1,5 l kant en klare pasta saus uit een pot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Rul het gehakt in een pan zonder olie tot het gaar en bruin is.
    2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een rechthoekige ovenschaal in (er moeten drie of vier lasagne bladen die elkaar lichtjes overlappen in passen).
    3. Klop de eieren los en meng met de ricotta, de helft van de mozzarella kaas, en alle parmezaanse kaas.
    4. Giet genoeg van de pasta saus in de schotel om de onderkant te bedekken. Bedek dit met drie of vier bladen lasagne, afhankelijk van de grootte van de schotel. Strijk 1/3 van het ricotta mengsel erop, dan 1/2 van het gehakt. Bestrooi met de helft van de resterende mozzarella en giet 250 ml van de pasta saus erover.
    5. Plaats een tweede laag lasagne bladen hierop, verdeel 1/3 van het ricotta mengsel erover en giet 250-500 ml van de pastasaus er bovenop.
    6. Voeg een derde laag lasagne bladen toe en bedek met de rest van het ricotta mengsel. Verdeel de rest van het gehakt er bovenop en giet er nog eens 250-500 ml van de pasta saus over.
    7. Bij het plaatsen van de bovenste laag lasagne bladen, giet je de rest van de pasta saus erover en bestrooi je het met de resterende mozzarella.
    8. Dek nauw af met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 5-10 minuten.
    9. Laat 15 minuten staan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    alliasocute
    1

    Ziet er erg lekker uit hoor mijn complimenten - 16 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren