Stoofschotel met rundvlees en champignons

    Stoofschotel met rundvlees en champignons

    6keer bewaard
    2uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een superstevige stoofschotel, perfect voor koude winteravonden. Rundvlees wordt gestoofd met champignons en wortelen in een goed gekruide saus. Serveer met aardappelen en brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
    • 100 gr tomatenpuree
    • 1 kg suddervlees (rund), in blokjes
    • 1 kg tomaten, in blokjes gesneden
    • 2 uien, fijngehakt
    • 2 blokjes runderbouillon
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 wortels, in plakjes
    • 500 gr witte champignons, in plakjes
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur40min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan tot het heet is. Bak de uien op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten
    2. Voeg het rundvlees toe en bak gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Roer de champignons, wortelen, paprika's, tomaten, tomatenpuree, bouillonblokjes en Provencaalse kruiden erdoor. Roer alles goed.
    4. Dek af en laat ten minste 90 minuten sudderen op een laag vuur, af en toe roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren