Tartaar van tonijn met Sint-jakobsschelpen en linzen

    Tartaar van tonijn met Sint-jakobsschelpen en linzen

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een fantastische koud voorgerecht, vooral leuk voor de zomerse diners. Het ziet er uniek en indrukwekkend uit, maar is eenvoudig te maken. Gebruik een goede kwaliteit vis en verse kruiden, en het zal gegarandeerd een succes worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr gekookte linzen
    • 9 eetlepels olijfolie, verdeeld
    • zout en peper naar smaak
    • 50 gr verse bieslook, gehakt
    • 50 gr verse munt, gehakt
    • 50 gr verse basilicum, gehakt
    • 50 gr verse dille, gehakt
    • 4 middelgrote sjalotten, gehakt
    • 2 tonijn steaks van de beste kwaliteit, in plakjes
    • 4 sint-jakobsschelpen met schelp en kuit
    • 1/2 limoen, alleen het sap
    • 1/2 citroen, alleen het sap
    • 100 ml crème fraîche
    • wat slablaadjes om mee te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Giet de linzen in een kom. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en kruid met zout en peper. Zet opzij.
    2. Hak de kruiden en sjalotjes. Verdeel ze in twee gelijke delen en voeg de ene helft aan de linzen toe. Meng goed en zet minstens 2 uur voor het opdienen in de koelkast.
    3. Snijd de tonijn evenals de Sint-jakobsschelppen en kuit. Meng alles in een kom.
    4. Voeg de resterende helft van kruiden en sjalotten toe aan het tonijnmengsel. Voeg 4 of 5 eetlepels olijfolie, citroen en limoensap, zout en peper toe. Zet minstens 2 uur voor het opdienen in de koelkast.
    5. Bereid de borden met behulp van een ronde gebaksnijder: begin met een laagje linzen, dan een laag tonijnmengsel gemengd met 100 ml crème fraîche. Til de snijder op en je hebt twee gave lagen.
    6. Bestrooi de tartaar met een klein snufje zout.
    7. Serveer met een mesclun (of andere salade) of spinazie die je gedurende 3 minuten in een koekenpan met een beetje olijfolie, citroensap, een snufje gemalen nootmuskaat, zout en peper hebt aangebakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren