Traditionele Coq au Vin

    Traditionele Coq au Vin

    5keer bewaard
    1dag3uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Coq au Vin - een van de bekendste Franse traditionele gerechten, en met een goede reden. Dit is makkelijk te maken en een goddelijk winters gerecht. Serveer met gekookte aardappelen of puree, of met zelfgemaakte frietjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 kg kip, in stukken gesneden
    • 2 uien, gesnipperd
    • 4 wortels, in plakjes
    • 1 fles wijn uit Bourgondië
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 25 gr verse peterselie, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 100 ml cognac
    • 400 ml kippenbouillon
    • 500 gr spek, fijngesneden
    • 300 gr witte champignons, in kleine stukjes gesneden
    • 2 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag3uur30min 

    1. Meng één dag van tevoren de kip met de uien, wortelen, rode wijn, knoflook, peterselie, zout en peper in een grote kom. Laat 24 uur marineren.
    2. Giet de marinade door een zeef en en bewaar alle ingrediënten.
    3. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur tot hij bruin is. Voeg de cognac toe en zet het vuur lager.
    4. Voeg alle groenten uit de marinade uit, dan de marinade, kippenbouillon, spek en champignons. Laat 2 en een half tot 3 uur sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    bertboke
    van
    0

    Het was erg lekker heb wat meer selderij en aardappel toegevoegd en wat port toegevoegd - 13 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren