Mediterraanse viskoekjes

    Mediterraanse viskoekjes

    4keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Gemengde viskoekjes vermengd met kruiden en specerijen, lichtgebakken in de pan of gegrilld en geserveerd met citroenschijfjes en salade. Perfect, gezond en smakelijk eten; serveer met een Pinot Grigio en geniet. Je kan ook zalm, krab of tong gebruiken voor een variatie aan heerlijke alternatieven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 150g (6 oz) verse Sint Jacobsschelpen
    • 1/2 middelgrote ui
    • 4 teentjes knoflook
    • 5 zongedroogde tomaten, gehakt
    • 1 ei
    • 1 bosje verse peterselie
    • 6 basilicum blaadjes
    • 2 verse groene chili's, ontzaad
    • 1 eetl Italiaanse kruidenmix
    • 50 gr paneermeel
    • 1 (250g) blik tonijn, uitgelekt
    • 1 (200g) blik garnalen, uitgelekt
    • 4 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit 1 eetl olijfolie in een bakpan over matig heet vuur. Bak de Sint Jaccobsschelpen erin tot ze aan alle kanten wit zijn. Giet af en zet ze opzij om af te laten koelen.
    2. Plaats de ui, knoflook, zongedroogde tomaten, ei en 1 eetl olijfolie in een keukenmachine. Voeg de peterselie, baslicum, chili's en Italiaanse kruiden toe. Pulseer op matige snelheid tot alles fijngehakt is. Voeg de Sint Jacobsschelpen, tonijn en garnalen toe aan de keukenmachine en pulseer op de lage stand. Voeg geleidelijk aan de broodkruimels toe tot het mengsel stevig en iets plakkerig is, maar geen gladde pasta (de vis moet niet geheel vermalen zijn).
    3. Vorm van het mengsel balletjes en druk ze dan plat (ze moeten ongeveer de grootte van de plam van je hand hebben en ongeveer 2.5cm dik zijn). Leg ze op een bord, dek af en zet ze ongeveer 1 uur in de koelkast.
    4. Verhit 2 eetl olijfolie in een grote bakpan op matig heet vuur. Haal de patties even door de bloem; schud de overtollige bloem af en bak viskoekjes in de pan tot ze goudbruin aan beide kanten zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren