Vogelnestjes voor Pasen

Chocolade noedels? Dit was mijn nichtjes' eerste reactie toen ik haar dit recept liet zien ... Ze hielp me met maken en iedereen vond deze paastraktatie uiteindelijk heerlijk!

Bruno

Ingrediënten

Porties: 15 

  • 140 gr Chinese eiernoedels
  • 350 gr chocolade om te koken
  • 1 eetlepel margarine
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 zakje kleine paaseitjes in verschillende kleuren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en zet opzij.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze met de margarine in de magnetron of in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig. Breng de chocolade niet aan de kook. Haal van het vuur als het glad geworden is en roer de noedels en kokos erdoor, zodat alle noedels bedekt zijn.
  3. Maak met behulp van je handen 15 nestjes op de bakplaat. Maak een gat in het midden van elk nest diep genoeg om er een paar kleine snoep-eitjes in te leggen. Zet minstens een uur in de koelkast, de nestjes moet hard zijn. Bewaren in een luchtdichte verpakking.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties