Zelfgemaakte wafels

  • 4beoordelingen
  • 18keer bewaard
  • 1uur40min

Een waterdicht wafel recept dat zacht en krokant tegelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos - serveer met jam en boter voor een eenvoudige traktatie bij het ontbijt, of met slagroom of ijs en fruit voor een heerlijk dessert.

Beran

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 300 gr witte bloem
  • 75 gr basterdsuiker
  • 10 gr bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 500 ml melk

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Meng de bloem met de suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Roer de eieren erdoor.
  3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel en roer.
  4. Voeg tenslotte de melk toe en meng goed.
  5. Laat 1 uur op kamertemperatuur staan.
  6. Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor 4 tot 5 minuten.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

michal
van
20

Een beetje saai, met een zakje vanille werd het erg lekker! - 19 jul 2011

MarleenSpanjaard
3

ik zou de volgorde van het recept anders doen om klontjes te voorkomen. zo zou ik alle droge en alle natte ingrediënten apart van elkaar mengen en dan op het laatst alles bij elkaar voegen. en ik heb een vanillestokje gebruikt - 30 mrt 2014

JildouLeffring
3

Een leuk recept! Een zakje vanille maakt het nog lekkerder. - 04 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Wafels
Wafels (33)
Dessert
Dessert (1261)
Gebak
Gebak (1870)