Magere appeltaart met zoetstof

    Magere appeltaart met zoetstof

    25keer bewaard
    1uur15min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Wil je op je lijn letten en toch iets lekkers op tafel zetten? Hier een heerlijk recept voor slanke appeltaart.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gram bloem
    • 75 gram koude margarine
    • 2 eetlepels magere kwark
    • 10 ml vloeibare zoetstof
    • 50 gram rozijnen
    • 500 gram appels
    • 1 tl geraspte citroenschil
    • 1 el citroensap
    • eventueel een handje gemengde noten (ongezouten)
    • kaneel
    • vloeibare zoetstof
    • 1 cupje koffiemelk
    • mespunt zout
    • Materialen
    • springvorm 20 cm
    • schilmesje
    • maatcilinder
    • eetlepel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng in een beslagkom de bloem met de in blokjes gesneden margarine, de kwark en de zoetstof. Kneed dit tot een soepel deeg. Zet het deeg een half uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 160° C.
    3. Vet de springvorm dun in met margarine.
    4. Schil de appels en snijd ze in schijven. Meng er de (gewassen) rozijnen, geraspte citroenschil, citroensap, kaneel en eventueel de noten door.
    5. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en opstaande rand van de springvorm. Maak van de rest van het deeg smalle repen.
    6. Doe het appelmengsel in de springvorm op het deeg en dek af met de repen deeg (ruitpatroon).
    7. Bestrijk de bovenkant met wat koffiemelk. Bak de appeltaart 50-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Mathieu
    van
    1

    ik vind het een mooi en makkelijk recept echt voor iedereen te doen !! heb wel 2 aanpassingen gemaakt *1 heb het merg van een half vanille stokje gebruikt bij de bloem. *2 door de vulling 10 gram paneermeel gedaan ivm vocht uit de appels super makkelijk en ow zo lekker wij hebben er van gesmuld - 16 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren