Melk- en glutenvrije pannenkoeken

    (19)

    Een lekkere pannenkoek zonder gluten en melkproducten.


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 160 gr zoete rijstmeel
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder (eventueel)
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren, geklopt
    • 300 ml sojayoghurt
    • 60 ml rijstmelk
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rijstmeel, bakpoeder, soda bicarbonaat, kaneel en zout in een kom zeven. In een andere kom geklopt ei, sojayoghurt, rijstmelk en olie opkloppen, bij het meelmengsel gieten en lang genoeg kloppen om de ingrediënten grof te vermengen.
    2. Een bakplaat of koekenpan licht met olie invetten en op een matig hoog vuur verwarmen. Ong. 4 eetlepels beslag per pannenkoek over de bakplaat verspreiden en 1-2 minuten bakken tot zich belletjes vormen. De pannenkoek omdraaien en in nogmaals 1-2 minuten de pannenkoek aan beide zijden goudbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (19)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren