Bruine bonensoep

    Bruine bonensoep

    7keer bewaard
    1uur30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze bruine bonensoep is een variatie op het recept van mijn broer. In plaats van alleen maar bruine bonen, gebruik ik ook kidneybonen, deze blijven wat steviger in de soep.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 liter water
    • 300 ml runderbouillon
    • 3 bouillonblokjes
    • 200 gr hamlap, in kleine blokjes
    • 1 blik bruine bonen
    • 1 klein blikje kidneybonen
    • 3 preien, in ringen gesneden
    • 4 middelgrote winterwortels, in plakjes
    • 3 selderijstengels, draden verwijderd en in plakjes
    • 1 ui, versnipperd
    • handje vermicelli
    • 1 rookworst, in plakjes gesneden
    • peper, nootmuskaat en gemalen kruidnagel naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Breng het water met de runderbouillon en de bouillonblokjes aan de kook. Voeg dan de blokjes hamlap toe en kook 10 minuten zachtjes door.
    2. Voeg de bruine bonen en kidneybonen toe en kook dit 10 minuten op zacht vuur.
    3. Voeg dan de prei, wortel, selderij en ui toe. Voeg na een kwartier ook de vermicelli toe en de in plakjes gesneden rookworst.
    4. Laat de soep nu nog een half uur zachtjes koken en breng op smaak met peper, nootmuskaat en gemalen kruidnagel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren