Spinazie-feta hapjes

    Spinazie-feta hapjes

    184keer bewaard
    40min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Kleine bladerdeeghapjes gevuld met een mengsel van spinazie en feta. Ik heb diepvriesspinazie gebruikt, omdat dat op dat moment een beter koop was dan verse, maar je kunt ook een gelijke hoeveelheid gehakte en kort gekookte verse spinazie gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 250 gr diepvries spinazie, in een vergiet ontdooid
    • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 100 gr feta
    • zout naar smaak
    • olie om in te bakken
    • 12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt met een eetlepel melk, om mee te bestrijken
    • sesamzaadjes om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak de knoflook in ongeveer 2 eetlepels olie een paar minuten. Roer de spinazie erdoor, warm goed door en breng op smaak met zout. Meng de feta er door en doe de inhoud van de pan in een kom.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de plakjes bladerdeeg op een houten plank en verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg, een rolletje vulling in de lengte van het midden van elk plakje.
    3. Rol de plakjes bladerdeeg op, smeer een kant in met wat ei-melkmengsel om het goed te laten plakken. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met wat van het ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Snij elk rolletje in drie stukjes.
    4. Leg alle hapjes op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    38

    geen beoordeling maar een vraag. Zijn deze hapjes koud ook lekker. Zodat je alles van te voren kan klaarmaken - 29 sep 2013

    7

    Mijn bodem was een beetje zacht, maar dat is waarschijnlijk omdat ik alleen een combi magnetron heb. Heerlijk gerecht! - 24 okt 2012

    KristinWaterplas
    2

    - 21 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren