Eierkoeken

    Eierkoeken

    21keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor eierkoeken is voor 1 persoon, dus je kunt het aanpassen als je er meer wilt maken.

    helicon Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 eiwit
    • 1 eidooier
    • ½ theelepel bakpoeder
    • 30 gr suiker (2x 15 gr)
    • ½ zakje vanillesuiker
    • 25 gr bloem
    • snufje zout
    • Materialen
    • 2 grote kommen
    • bakpapier
    • eetlepel
    • plastic lepel
    • ei-scheider
    • garde / mixer
    • theelepel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 10min rusten  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
    2. Scheid het ei in eiwit en eidooier. Er mag geen eigeel bij het eiwit zitten.
    3. Klop het eiwit luchtig en schuimig. Klop er vervolgens de helft van de suiker en de vanillesuiker doorheen totdat het eiwit stevig is. Ongeveer 10 minuten kloppen.
    4. Pak een plastic lepel en schep rustig de bakpoeder, bloem en zout door het eiwit.
    5. Klop in een andere kom het eigeel met de rest van de suiker tot een romige crème. Ongeveer 10 minuten kloppen.
    6. Voeg nu voorzichtig de eigeel-crème bij het eiwit. Ook weer omscheppen met de plastic lepel.
    7. Laat het beslag van de eierkoeken 10 minuten staan. Het beslag wordt nu wat papperiger.
    8. Leg bakpapier op de bakplaat. Schep 1 eetlepel beslag (met een kop erop) op de bakplaat.
    9. Zet de bakplaat midden in de oven. De baktijd is 10-15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren