Roomsaus

    (1)
    13 minuten

    Een eenvoudige roomsaus, lekker bij diverse groenten, maar vooral bij vlees zoals varkenshaas, of gekookte vis.

    Dien

    Drenthe, Nederland
    99 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 ml melk
    • 200 ml (slag- of kook)room
    • 35 gr bloem
    • 35 gr boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:13min 

    1. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt. Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jolve
    van
    1

    Lekker recept als basis saus.  -  24 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren