Chocoladecake met olijfolie

    Chocoladecake met olijfolie

    20keer bewaard
    1uur45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof me, de olijfolie geeft een speciale rijke smaak aan deze decadente chocoladecake. Dit is de cake die je wilt maken om indruk te maken op je culinaire vrienden! En voor sommigen is het misschien een bonus dat er geen melkproducten in zitten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr pure chocolade (tenminste 70% cacao), in stukjes
    • 80 gr olijfolie
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren
    • 60 gr bloem
    • 100 gr gehakte amandelen
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet een ronde cakevorm van 18 cm doorsnee in en bedek met bakpapier.
    2. Smelt de chocolade met de olijfolie au bain marie (met een kom in een pan met water op laag vuur). Haal van het vuur zodra de chocola is gesmolten.
    3. Klop in een kom de eieren met de suiker tot het mengsel licht van kleur wordt. Meng dit (van het vuur) met het chocolademengsel en roer goed door. Meng de bloem, amandelen en kaneel en roer dit goed door het chocolademengsel.
    4. Schenk het beslag in de voorbereide cakevorm. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen alvorens aan te snijden en te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    Erg lekker. En makkelijk te maken. Voor herhaling vatbaar. - 28 nov 2011

    Marèl
    van
    0

    Een prima recept voor iets zonder boter, wel weet ik niet precies wat de olijfolie toevoegt, want die vind ik niet echt terug in de smaak. Het heeft een beetje een brownie textuur, wat wel lekker is. - 03 mei 2016

    AngeliqueBecking
    0

    Lekker, maar er zitten wel degelijk melkproducten in door de chocolade die er in zit - 22 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren