Linguine met gerookte zalm en venkel

    Linguine met gerookte zalm en venkel

    18keer bewaard
    35min


    41 personen hebben dit gemaakt

    De venkel en de gerookte zalm passen heel goed bijelkaar.

    Iveta Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr linguine
    • 2 venkel's
    • 300 gr gerookte zalm, in reepjes
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 100 ml droge witte wijn
    • 100-150 ml slagroom
    • 2 eetlepels koriander of peterselie
    • versgeraspte parmezaanse kaas
    • zout en vergemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de olijfolie in de wok.
    2. Dan voeg de venkel en de uitgeperste knoflookteentjes toe, zout en peper en vervolgens de witte wijn.
    3. Als de wijn aan de kook is, zet het vuur op de laagste stand, en laat het 10 minuten intrekken. Roer het tijdens het koken van tijd tot tijd zachtjes door.
    4. Als na 10 minuten de venkel zacht is, maar niet te zacht, voeg vervolgens de in reepjes gesneden gerookte zalm en de slagroom toe. Laat het nog ongeveer 5 minuten trekken.
    5. Kook intussen de linguine en hak de verse koriander of peterselie. Als de pasta klaar is, roer het door de venkel-zalm saus.
    6. Serveer het met de verse koriander en versgeraspte parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    2

    Om de venkel in 10 minuten beetgaar te laten zijn moet je deze wel goed klein snijden. Snij je grotere blokjes/reepjes, dan heb je -naar mijn ervaring- 15-20 minuten nodig om de venkel te laten garen. - 07 mrt 2014

    van
    1

    heerlijk! alleen heb ik geen witte wijn gebruikt maar Noilly Prat ( vermouth ) en dat kan ik aanbevelen . Groet van Be - 12 nov 2013

    Britte
    van
    0

    Gemakkelijk te maken! Onze kinderen van 5 en 9 jaar vinden dit ook erg lekker. Ik snijd de venkel dan wel in hele kleine blokjes. Dan is het sneller gaar en is de venkelsmaak beter verdeeld... - 23 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren