Friet met mayonaise

    Friet met mayonaise

    9keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgebakken friet met eigengemaakte mayonaise.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg. Bildstar aardappelen
    • frituurolie / - vet
    • zout
    • 3 eierdooiers
    • 15 cc. blanke azijn
    • fijne (Dijon) mosterd
    • 3 dl. plantaardige olie (bijvoorkeur arachide olie)
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Voor de friet de frituur voorverwarmen op 150° C.
    2. Aardappelen schillen en wassen. Aardappelen in min of meer gelijkmatige frieten snijden. Friet opnieuw in ruim koud water wassen en vervolgens met een doek goed drogen.
    3. Friet in kleine porties in de frituur gaar, maar (nog) niet bruin bakken (dit kan afhankelijk van de aardappelsoort en grootte van de friet 6 tot 10 minuten duren). Op een vergiet goed laten uitlekken en vervolgens op platen koud laten worden
    4. Meng voor de mayonaise de eidooier, azijn en mosterd in een mengkom of keukenmachine.
    5. Voeg al kloppend of terwijl de machine draait langzaam schenkend de olie toe tot deze geheel is opgenomen en een dikke mayonaise is ontstaan.
    6. Breng de mayonaise op smaak met zout, peper en desgewenst nog wat azijn.
    7. De mayonaise afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
    8. Afwerking: Frituur voorverwarmen op 180° C.
    9. Friet in kleine porties goudbruin en knapperig bakken; in een vergiet en /of op keukenpapier goed laten uitlekken.
    10. Licht bestrooien met zout en direct – met de mayonaise - serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren