Risotto met asperges

    Risotto met asperges

    6keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker romige risotto met verse groene asperges, op smaak gebracht met witte wijn.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 280 gr Arborio rijst
    • 800 ml kippenbouillon
    • 100 ml droge witte wijn
    • 1 sjalot, in kleine stukjes gesneden
    • 350 gr verse groene asperges
    • 2 eetlepels verse peterselie, of meer naar smaak
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, of meer snaar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook ze vervolgens in ruim water totdat ze beetgaar zijn.
    2. Fruit in een grote pan het sjalotje in de olie en voeg voorzichtig de Arboriorijst toe. Roer goed zodat alle rijst met wat olie bedekt is.
    3. Zodra de rijst een beetje bruin begint te worden verlaag je het vuur tot medium en voeg je de witte wijn toe, blijf goed roeren. Wanneer de witte wijn bijna verdampt is, giet je de bouillon (ong. 100 ml per keer) erbij. Laat de bouillon op medium tot laag vuur langzaam, terwijl je blijft roeren, door de rijst opgenomen worden. Het zal ongeveer 20 minuten duren voordat de bouillon op is en de rijst gaar is.
    4. Haal de pan van het vuur, roer de asperges erdoor, vervolgens de kaas en peterselie (houd iets achter voor de garnering) en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi elke portie met wat kaas en peterselie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren