Maaltijdsoep met een Indonesisch tintje

    Maaltijdsoep met een Indonesisch tintje

    4keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke maaltijdsoep met groenten op smaak gebracht met ketjap manis en geserveerd met rijst en een hardgekookt ei. Ik maak hem meestal zonder vlees, maar je kan desgewenst gekookte kipfilet toevoegen.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 1 paksoi (of 3-4 baby paksoi)
    • 1 courgette
    • 150 gr kastanjechampignons
    • 100 gr tauge
    • 4 eieren, hardgekookt
    • 400 gr gekookte rijst
    • 4 eetlepels ketjap manis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Snijd en was vervolgens de paksoi, de courgette en de champignons. Doe ze bij de kippenbouillon en laat alles 20 minuten sudderen.
    2. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de tauge toe en de 4 eetlepels ketjap manis.
    3. Snijd de eieren door midden of in vieren. Schep een portie rijst in een soepbord, giet daarover de soep en leg er voorzichtig het ei in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren