Slastamppot met mango en gerookte kip

    Slastamppot met mango en gerookte kip

    14keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De slastampot is zo al erg lekker maar je kan de gerookte kip ook vervangen door kleine blokjes salami of chorizo.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 1/4 kruimig kokende aardappelen
    • zout
    • 1 Ready-to-Eat mango
    • 1 krop sla
    • 225 gr gerookte kipfilet
    • 4 eetlepels grove mosterd
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ± 20 minuten gaar.
    2. Snijd intussen de mango langs de pit doormidden en snijd de pit eruit. Je kunt hiervoor ook een mangosnijder gebruiken. Schil de helften, snijd 1/8 deel, voor de garnering, in reepjes en snijd de rest in stukjes.
    3. Halveer de krop sla, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in dunne reepjes. Was de sla en laat hem goed uitlekken.
    4. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Houd 5 mooie kleine plakjes apart en snijd de rest in stukjes.
    5. Giet de aardappelen af maar vang 1½ dl van het kookwater op.
    6. Stamp de aardappelen fijn, schep de sla erdoor en voeg zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
    7. Warm de stamppot op een laag vuur al omscheppend goed door. Schep de mangostukjes, de kipstukjes, de mosterd en peper en zout naar smaak erdoor en garneer met de achtergehouden mango en kipplakjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 15 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren