Tonijn met doperwtjescreme

    Tonijn met doperwtjescreme

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker luchtig gerecht met rauwe tonijn en een creme van doperwten.

    Karianne Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 verse tonijnsteaks
    • 1 pak diepvriesdoperwten
    • snufjes peper en zout
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eetlepels creme fraiche
    • kopje bouillon
    • 2 theelepels sojasaus
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • 1 lenteuitje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. meng de sojasaus, het citroensap en sesamolie met wat zout en peper in een grote kom
    2. Haal de verse tonijnsteaks goed door het mengsel en leg ze in de kom, zodat de steaks goed alle smaken kunnen opnemen
    3. De doperwten bereiden volgens aanwijzingen op het pak.
    4. De doperwten door een zeef halen
    5. Gezeefde doperwten in een kom mengen met creme fraiche, 2 teentjes geperste knoflook, peper en zout
    6. Voeg eventueel wat bouillon toe als de creme te stevig is
    7. Verdeel de doperwtjescreme over 4 borden
    8. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
    9. Haal de tonijn uit de kom en leg ze op de doperwtencreme op de borden
    10. Strooi de sesamzaadjes eroverheen
    11. Snijd de lenteuitjes in kleine ringen en strooi ook over het gerecht
    12. Lekker met dikke noedels, zoals Udon of Bami

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren