Bruine bolletjes

    Bruine bolletjes

    16keer bewaard
    2uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke volkorenbroodjes, gemaakt van roggemeel, volkorenmeel en tarwemeel. Het deeg wordt in de broodbakmachine gemaakt en je bakt de broodjes af in de oven.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 bolletjes

    • 220 ml water
    • 40 gr boter
    • 150 gr tarwebloem
    • 90 gr roggemeel
    • 90 gr volkorenmeel
    • 15 gr glutenmeel
    • 2 eetlepels lijnzaadmeel
    • 5 gr zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 (7gr) zakje gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rijzen  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe de ingredienten in de broodbakmachine in de volgorde die de gebruiksaanwijzing aangeeft. Zet de machine op de deegstand en druk op start.
    2. Haal het deeg uit de broodbakmachine en verdeel het in 16 (of 8 wat grotere) porties. Vorm er bolletjes van en leg deze op een (ingevette of met bakpapier beklede) bakplaat. Laat ze afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen. Dit kan ook in de oven met de temperatuur op de allerlaagste stand, als het in de rest van het huis te koud is om het brood goed te laten rijzen.
    3. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrijk de bolletjes na het rijzen met wat water en bak ze in 15 minuten in de voorverwarmde oven af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren