Varkensvlees met oestersaus

    Varkensvlees met oestersaus

    10keer bewaard
    37min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Chinees gerecht dat in minder dan 40 minuten klaar is. Varkensvlees wordt roergebakken met knoflook, lente-ui en geserveerd in een oestersaus. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensvlees, in reepjes
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel gehakte knoflook
    • 1 eetlepel Shaoxing wijn
    • 4-5 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm gesneden
    • Saus
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 2 theelepels suiker
    • 2 theelepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:37min 

    1. Maak de marinade door de suiker, zout, sojasaus en maïzenapapje te mengen. Men het varkensvlees erdoor en laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur en bak de knoflook in de olie bruin. Voeg de reepjes varkensvlees roe en roerbak deze tot ze gaar zijn. Voeg dan de Shaoxing wijn en lente ui toe.
    3. Voeg de oestersaus, suiker en water toe en roer tot alles goed gemengd en opgenomen is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren