Kwarktaart met limoen

    Kwarktaart met limoen

    89keer bewaard
    5uur30min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke frisse kwarktaart met limoen. Zonder pakje en met verse ingrediënten. De bodem is gemaakt met kokoskoekjes, maar je kunt ook een andere smaak nemen (bijvoorbeeld bastognekoeken of digestive volkorenkoekjes).

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
    • 1 eetlepel suiker
    • 55 gr boter
    • 450 gr kwark
    • 250 ml slagroom
    • 1 eetlepel suiker
    • 60 gr suiker
    • 1,5 zakje gelatinepoeder
    • sap van 1-2 limoenen
    • rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:5uur30min 

    1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met een eetlepel suiker. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.
    2. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede springvorm van 24 cm en druk goed aan.
    3. Sla de slagroom stijf met een een eetlepel suiker. Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gr suiker in een grote kom goed door elkaar. Rasp hierboven de schil van de limoen(en) en meng dit erdoor.
    4. Pers de limoen(en) uit. Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Verwarm dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.
    5. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
    6. Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Lisa
    van
    16

    Jum! Lekkere kwarktaart! Ik heb de eetlepel suiker in de bodem achterwege gelaten trouwens, de koekjes waren zoet genoeg. - 22 mrt 2011

    Nanda
    van
    6

    Heerlijk, lekker fris, ook erg lekker als dessert. De combinatie kokos en limoen doet het erg goed. - 22 mrt 2011

    van
    3

    Lekker hoor, maar mijn taart was maar 2 cm hoog. Wel goed qua kwarkdikte etc. Was dit bij jullie ook zo? - 05 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren