Lasagne, echt Italiaanse

    Lasagne, echt Italiaanse

    24keer bewaard
    3uur


    33 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke lasagne, een recept uit italië. Ik maak dit regelmatig. Wel maak ik de lasagnebladen ook zelf. Echt genieten. Mijn kinderen, familie en vrienden zijn er dol op.

    WendyR Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 0,5 a 1 ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 500 gram rundergehakt
    • italiaanse kruiden (basilicum, oregano,majoraan, peterselie en paprikapoeder)
    • 1 laurierblaadje
    • sambal
    • 3 kleine blikjes tomatenpuree
    • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
    • 1 pakje gezeefde tomaten
    • 1 pak voorgekookte lasagnevellen (of je maakt deze zelf vers!)
    • olijfolie
    • 2 bolletjes mozzarella
    • 50 gram boter
    • 50 gram bloem
    • 500 koude melk
    • suiker
    • peper
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:3uur 

    1. Ikzelf begin meestal het deeg te maken voor de pasta zodat dit in de koelkast kan rijzen. Voor de bolognese saus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngepletten en fijngesneden knoflook toevoegen. In een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren anders brandt dit aan) tot deze niet meer zurig ruikt. Het ui en knoflook mengsel toevoegen. In een grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met kruiden, zout en peper rullen. Dit toevoegen aan het tomatenmengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal en suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. Dit ongeveer 3 kwartier laten sudderen op een laag vuur met de deksel op de pan. Af en toe roeren.
    2. Ondertussen de oven verwarmen op 180 graden. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet het wordt een soort klont, maar dit komt goed!) Daarna beetje bij beetje de koude melk met de garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper
    3. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Dan bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit nog eens herhalen met lasagnebladen, saus, kaas en eindigen met lasagnevellen. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven tot boven het midden. Na 40 minuten de folie verwijden en nog 15 minuten in de oven laten.

    Tip

    Heerlijk om erbij te eten is mijn eigen kruidenboter met stokbrood. Ik zal dit recept ook erop zetten. en een salade natuurlijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    - Gewaardeerd op - 22 aug 2014

    0

    Ik heb dit recept gemaakt voor familie en ze vonden het super. Nu eindelijk een recept wat ik elke keer kan gebruiken. Bedankt! .....groeten Anneke - 04 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren