Mijn Chinese tomatensoep, bijna geen verschil met die van de chinees

    (38)
    1 uur 35 minuten

    Proef en ervaar het!! Heerlijke Chinese tomatensoep. Deze soep maak ik heel regelmatig.

    WendyR

    Noord-Brabant, Nederland
    395 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter water
    • 1 liter gezeefde tomaten
    • 2 kipfilets
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • blikje tomatenpuree
    • 6 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels ketjap(manis)
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 dessertlepeltje sambal
    • 1 dessertlepeltje djahe(gemberpoeder)
    • 1 dessertlepeltje sereh (citroengras)
    • 2 eetlepes maizena
    • handje eiernoedels of mihoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes. Fruit de ui glazig. Voeg het vlees toe en bak dit even aan.
    2. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe. Blus af met een liter water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het een uurtje op laag vuur pruttelen.
    3. Haal het vlees uit de bouillon
    4. Voeg 1 liter gezeefde tomaten toe en breng het aan de kook.
    5. Maak in een schaaltje een mengsel van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh. Voeg dit mengsel aan de tomatenbouillon toe. Maak in een apart schaaltje de maïzena aan met koud water, roer dit tot een gladde emulsie en voeg dit aan de bouillon toe. Wel even in de soep blijven roeren.
    6. Mihoen of eiernoedels toevoegen en 20 minuutjes op een laag vuur laten sudderen. Vlees toevoegen.

    Tip

    De soep kan natuurlijk meteen gegeten worden, maar is de 2de dag lekkerder!!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (38)

    Beoordelingen in het Nederlands (36)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties