Eierkuikens (gevulde eieren)

    Eierkuikens (gevulde eieren)

    57keer bewaard
    30min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een grappige uitvoering van een eenvoudig recept voor gevulde eieren. Erg geschikt voor Pasen, ziet er aantrekkelijk uit tussen de andere hapjes.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren
    • 1/2 ui, fijn gesnipperd
    • handje Parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel mosterd
    • peper en zout
    • paprikapoeder
    • paar zwarte olijven
    • stukje rode paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn (ongeveer 7 minuten nadat het water kookt).
    2. Snij de eieren ongeveer 2/3 hoog in met een zigzagpatroon (gebruik een klein scherp mesje) zodat het op een gebroken eierschaal lijkt. Schep het eigeel er voorzichtig uit en doe in een kom.
    3. Meng het eigeel met de fijn gesnipperde ui, mayonaise, mosterd en Parmezaanse kaas en voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
    4. Schep met een kleine lepel wat van het mengsel terug in de grootste eiwithelft, zodat het boven het ei uitkomt. (snij van de bodem een dun plakje zodat de eieren beter blijven staan).
    5. Zet het kapje eiwit weer terug op de gevulde eieren. Snij de olijven in dunne plakjes en druk die in het eigeelmengsel als ogen. Snij driehoekjes uit de paprika en maak hiermee het snaveltje van het kuiken op het gevulde ei.

    Video

    Bekijk de video op ons youtube kanaal, voor meer ideeën voor gevulde eieren!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    allrecipes
    2

    @kimebbers: in plaats van olijven zou je ook rozijntjes kunnen gebruiken voor de ogen. Succes! - 18 apr 2014

    van
    2

    leuk verzonnnen die diertjes, ik ga ze maken met kerst , als voorgerecht;D - 24 dec 2011

    1

    Heb dit recept voor mijn dochters gemaakt! Ze vonden het heel erg eng en hebben het niet opgegeten. Vond ik erg jammer, maar ik heb het helaas weg moeten gooien! Jammer, maar volgende keer beter! - 04 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren