Mimi's gerookte zalmchowder

    Mimi's gerookte zalmchowder

    5keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Mijn zus heeft dit recept bedacht. Het is zeer verwarmend en verrukkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 175g gehakte ui
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 60 gr bleekselderij, fijngesneden
    • 60g bloem
    • 1.4L kippen- of groentebouillon
    • 500g aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 theelepel gedroogde dille
    • 1 theelepel gedroogde dragon
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 225g gerookte zalm, in 1 cm stukjes gesneden
    • 60 ml witte wijn
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1/4 theelepel hete saus
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 125 ml melk
    • 125 ml volle room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Fruit, in een grote soeppan ov matig heet vuur, de ui, knoflook en selderij in boter en olijfolie gedurende 8 tot 10 min, of tot de ui glazig is. Strooi bloem over mengsel en roer goed voor een droge roux. Voeg de bouillon geleidelijk toe, tot het iets is ingedikt. Roer de aardappels, dille dragon, tijm en paprika erdoor. Zet het vuur lager tot matig en kook 15 min zachtjes door.
    2. Roer de zalm, wijn, citroensap, hete saus, zout en peper erdoor. Stoof het nog zachtjes 10 min zonder deksel op laag vuur.
    3. Meng de melk en room erdoor en kook nogmaals 30 min zacht door onder af en toe roeren.
    4. Breng na het toevoegen van de melk de soep niet meer geheel aan de kook en dien het heet op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren