Deense appeltaart

    Deense appeltaart

    18keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk makkelijk te maken toetje zonder oven en lukt altijd.

    Doriet Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo appels, bv Elstar of Jonagold
    • sap en rasp van 1 onbespoten citroen
    • 175 gram suiker
    • ¼liter appelsap
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 rol beschuit
    • 100 gram boter
    • ½ potje rode bessenjam
    • 200ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Appels schillen in partjes snijden en met citroensap en rasp, de appelsap en 100 gram suiker zacht laten stoven in gesloten pan en af laten koelen.
    2. Dan de beschuiten fijnhakken en in de hete boter bruin laten roosteren (niet te bruin) dan de kaneel en suiker erdoorscheppen.
    3. In een mooie glazen schaal de appelcompote scheppen en de helft van de beschuitmassa,de bessenjam erover en de rest van de beschuitmassa als laatste laag de geklopte slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren