Gemarineerde rode kool

    Gemarineerde rode kool

    2keer bewaard
    1dag30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gemarineerde rode kool.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 rode kool dun gesneden (in dunne sliertjes)
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 80 ml rode wijnazijn of frambozenazijn
    • 125 ml cabernet sauvignon of andere rode wijn
    • 200 gr bruine suiker
    • 3 harde appels in blokjes bv Granny Smith
    • 2 tl kaneel
    • 3 kruidnagels
    • 50 ml vlierbessensiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag30min 

    1. Meng de ingrediënten voor de marinade: sinaasappelsap, rode wijnazijn of frambozenazijn, cabernet sauvignon of andere rode wijn, bruine suiker, 3 harde appels in blokjes bv Granny Smith, kaneel en kruidnagelen.
    2. Voeg de fijn gesneden rode kool aan de marinade toe.
    3. Laat de fijn gesneden rode kool hier minstens 24 uur in marineren.
    4. Voeg eventueel de vlierbessensiroop toe en gaar de rode kool met de deksel op de pan minstens 1 uur op een laag vuur. Afhankelijk of je knapperige of gare kool wilt hebben.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren