Chocolade lava cakejes met gesuikerde frambozen

    Chocolade lava cakejes met gesuikerde frambozen

    57keer bewaard
    25min


    727 personen hebben dit gemaakt

    Deze individuele chocoladecakejes met een hart van gesmolten chocola kun je heel goed eten als dessert. Ze zijn simpel en elegant en worden binnen 10 minuten gebakken in een standaard muffin bakblik. Het beslag is heel goed vantevoren te maken en kun je wel tot 6 uur lang in de koelkast bewaren. Haal ze wel even vantevoren uit de koelkast om het beslag weer te laten opwarmen tot kamertemperatuur voor je ze bakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr ongezouten roomboter of margarine
    • 225 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
    • 5 grote eieren
    • 100 gr suiker
    • snufje zout
    • 4 eetlepels bloem
    • 8 extra grote papieren muffinvormpjes (of 12 gewone)
    • Om te garneren
    • 1 bakje frambozen, een heel klein beetje bevochtigd, en gerold in
    • 100 gr suiker, vlak voor serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter en chocola in een middelgrote hittebestendige kom boven op een pan met zachtjes kokend water; haal van het vuur. Klop de eieren, suiker en zout met een garde in een kom los, tot de suiker oplost. Klop het eimengsel door het chocolademengsel tot een glad geheel. Klop de bloem erdoor tot het net is gemengd. (Het beslag kan een dag vantevoren gemaakt worden; haal het ongeveer een uur voor je ze wilt bakken uit de koelkast)
    2. Voor je je diner serveert, zet je het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 230 graden C. Bekleed een muffin bakvorm met 8 grote papieren muffinvormpjes. Spray de vormpjes in met plantaardige bakspray. Verdeel het beslag over de vormpjes.
    3. Bak ze tot het beslag gerezen is, maar in het midden nog zacht is, ongeveer 8-10 minuten. Haal de vormpjes voorzichttig uit de bakvorm en zet ze op het aanrecht. Haal de papieren vormpjes weg om de cakejes en serveer ze op dessertbordjes.
    4. Leg op elk cakeje een aantal gesuikerde frambozen en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    3

    - 25 mrt 2012

    van
    0

    zo wat zijn ze mooi geworden !! Alleen het werden er wel 15 in plaats van 12 mmm - 12 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren